ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
مراسم مناجات شب بیست و چهارم ماه مبارک رمضان با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا قاسمیان و مناجات حاج منصور ارضی با حضور پرشور مردم مومن و شب زنده دار در مسجد ارک تهران برگزار گردید.
گزارش جلسه
این مراسم با قرائت قرآن و سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا قاسمیان آغاز گردید و پس از ذکر چهارده صلوات، حاج منصور ارضی به بیان سخنانی در شرح دعای غیبت امام زمان عج الله تعالی فرجه الشریف پرداخت و در ادامه به مناجات با خدا و قرائت دعای افتتاح و شعرخوانی پرداختند و در آخر نیز این مجلس با مدیحه سرایی توسط حاج محسن عرب خالقی به پایان رسید.
اجمالی از سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا قاسمیان در شب بیست و چهارم ماه مبارک رمضان 1394 مسجد ارک
سخنرانی پیش از مناجات شب 24 ماه رمضان 94 مسجد ارک با تلاوت آیات 133 تا 137 سوره آل عمران(صفات متقین) توسط حجت الاسلام والمسلمین قاسمیان آغاز شد. ایشان در مقدمه دو نکته را یاد آور شدند؛ اول: مومنان راضی به گناه نیستند ولی ممکن است از ایشان گناه سربزند فلذا بعد از گناه به دامان خداوند پناه میبرند! آنچه در قرآن گناه فاحش(إِذَا فَعَلُواْ فَاحِشَةً أَوْ ظَلَمُواْ أَنْفُسَهُمْ) به حساب میآید متفاوت با نگاه ما به گناه است برای مثال دروغ و ریا در عبادت دو گناه فاحش در منظر قرآن هستند. نکته اجتماعی(دوم) به نماز و روزه (فرایض واجب) مومنین اعتماد نکنید بلکه به راستگویی، وفای به عهد و امین بودنشان اطمینان کنید."فَإِنَّ الرَّجُلَ رُبَما لَهِجَ بِالصَّلاةِ وَ الصَّوْمِ حَتّى لَوْ تَرَکَهُ اسْتَوْحَشَ ، وَلکِنِ اخْتَبِروهُمْ عِنْدَ صِدْقِ الْحَدیثِ وَ أداءُالأمانَةِ" (کافى، ج2، ص 104، ح2) فریب نماز و روزه مردم را نخورید، زیرا آدمى گاه چنان به نماز و روزه خو مى گیرد که اگر آنها را ترک گوید، احساس ترس مى کند، بلکه آنها را به راستگویى و امانتدارى بیازمایید.
- "وَلَکِنَّ الْمَطْبُوعَ عَلَى الْکَذِبِ" (وسائل الشیعه، ج8، باب کذب، ح9) دروغ در وجود و زندگی انسان رسوخ میکند و تبدیل به عادت میشود البته عده ای هم به تربیت نفس خود میپردازند تا دروغ نگویند.
- "أداءُ الأمانَةِ" فقط برگرداندن پول و یا اموال نیست بلکه سّر و راز دوستان و یا برعهده گرفتن مسئولیت هم امانت به حساب میآید!
"وَنِعْمَ أَجْرُ الْعَامِلِینَ"
- اجر عاملین چقدر خوب است، "الْعَامِلِینَ" یعنی کوشا در اجرای دستورات پروردگار! "لَا تَکُنْ مِمَّنْ یَرْجُو الْآخِرَةَ بِغَیْرِ عَمَلٍ" (نهج البلاغه حکمت150) از کسانى نباش که بدون عمل امید سعادت اخروى دارند، امید به جنات همراه با عمل به معاصب معنی ندارد!
- "مَن رَجا شیئا طَلَبَهُ و من خافَ مِن شَی ءٍ هَرَبَ مِنهُ" (وسائل الشیعه، ج 15، ص 216) هرگاه کسی به چیزی امیدوار باشد آن را طلب کند، و هرگاه از چیزی بترسد از آن بگریزد. مکر شیطان امید به باقیات و الصالحات بدون عمل به دستورات خداوند است. "کَذِبَ مَنْ زَعَم انّهُ یحبّنی فاذا جَنَّهُ اللًّیلُ نام عَنّی" (أمالی صدوق، ص 356) دروغ میگوید آنکس که می پندارد مرا دوست دارد اما همین که شب فرا می رسد می خوابد.
- "لَیْسَ بِأَمانِیِّکُمْ وَ لا أَمانِیِّ أَهْلِ الْکِتابِ مَنْ یَعْمَلْ سُوءاً یُجْزَ بِهِ وَ لا یَجِدْ لَهُ مِنْ دُونِ اللَّهِ وَلِیًّا وَ لا نَصیراً" (سوره نساء آیه 123) نه به آرزوی شماست و نه به آرزوی اهل کتاب هرکس کار بدی انجام دهد کیفر داده میشود و جز خدا یاور و دوستی برای خود نخواهد یافت؛ به جای آرزوهای خوب برای خودمان و فکرهای بد برای دیگران نیکوکاری کنیم و خودرا همنشین خدا بدانیم! این یعنی ترکیب "الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ" ایمان و نیکوکاری توأمان موجب قرب الهی میباشد.
- "ما ضَعُفَ بَدَنٌ عَمّا قَویَتْ عَلَیْهِ النِّـیَّةُ" (من لایحضره الفقیه، ح5859) اگر اراده قوى باشد، هیچ بدنى براى انجام دادن کار، ناتوان نیست. جایی که نیت قوی است جسم کم نمیآورد یعنی درون قوی جسم را هم تعالی میبخشد به عبارتی دیگر یکدست شدن ظاهر و باطن موفقیت به همراه میآورد.
- اصل در اعمال صالح مداومت و استقامت است نه مقدار زیاد اعمال "إِنَّ الَّذِینَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَیْهِمُ الْمَلَائِکَةُ" (سوره فصلت آیه 30) کسانى که گفتند پروردگار ما خداست سپس ایستادگى کردند فرشتگان بر آنان فرود مى آیند؛ کارِکم مداوم از کار زیادی که شما را به ملامت و پشیمانی بیاندازد بهتر است."قَلِیلٌ مَدُومٌ عَلَیْهِ خَیْرٌ مِنْ کَثِیرٍ مَمْلُولٍ مِنْهُ" (ابن أبی الحدید، ج19، ص169) کارِکمی که مداوم باشد از کاری که شما را پشیمان سازد بسیار بهتر است، چرا که نامیدی و فرسودگی میآورد.
- حکمت، بردباری و استقامت در اعمال سنت ابتلاء خداوند برای جداکردن متقین از بقیه مردم است، همانگونه که امیرالمومنین علی در خطبه 56 نهج البلاغه به آن اشاره میکند: در صدر اسلام ما با اقوام و طائفه خود میجنگیدیم و این کار نه تنها از صبر و پایداری ما نمیکاست بلکه بر اسلام(تسلیم در برابر خواست خدا) و استقامت ما میافزود، گاهی ما بر دشمن پیروز و گاهی دشمن بر ما پیروز میشد این آزمون ایمان و صبر و صدق برای گوهر اخلاص باعث عنایت و نزول نصرالهی بود. "فَلَمَّا رَأَى اللهُ صِدْقَنَا أَنْزَلَ بِعَدُوِّنَا الْکَبْتَ وَ أَنْزَلَ عَلَیْنَا النَّصْرَ" صدق و اخلاص ما را دید ذلّت و خوارى را بر دشمنان ما نازل کرد و پیروزى و نصرت را به ما عنایت فرمود.
بیانات حاج منصور ارضی در شب بیست و چهارم ماه مبارک رمضان مسجد ارک تهران
اَعُوذُ بِاللّهِ منَ الشّیطانِ الرَّجیم بِسْمِ ٱللّٰهِ ٱلرَّحْمٰنِ ٱلرَّحِیمِ الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ اَلْحَمْدُ لِلّهِ بِجَمیعِ مَحامِدِهِ کُلِّهَا عَلی جَمیعِ نِعَمِهِ کُلِّها
مقام معظم رهبری میفرمایند تیم مذاکره کننده مورد اعتماد من هستند.
در ادامه دعایی که در زمان غیبت امام زمان علیه السلام باید خوانده شود "أَبْرِزْ یَا رَبِّ مُشَاهَدَتَهُ وَ ثَبِّتْ قَوَاعِدَهُ وَ اجْعَلْنَا مِمَّنْ تَقَرُّ عَیْنُهُ بِرُؤْیَتِهِ وَ أَقِمْنَا بِخِدْمَتِهِ" براستی درخواست همهی ما بر این است که حضرت علیه السلام را مشاهده کنیم، منتها باید بتوانیم دوام بیاوریم در کنار حضرت تا چشم هایمان از مشاهدهی حضرت روشن شود. زمانی که حضرت امام(رحمت الله علیه) آمدند یک عده ای اصلا چشم نداشتند آقا را ببینند، حتی در لباس روحانیت هم بودند، الان هم بعضی نمیتوانند مقام معظم رهبری را ببینند، گاهی که در وجود خودمان نگاه میکنیم متوجه میشویم خودمان هم بعضی مواقع لنگ میزنیم و حرف گوش کن نیستیم، اگر کسی بتواند قیام به خدمت حضرت داشته باشد مهم است. آیت الله مشکینی رحمت الله علیه فرمود: من میترسم آقا بیاید و به من بگوید برو فلان روستا، در یک منطقهی دور افتاده و آنجا تبلیغ دین کن همانجا هم بمان، اما ما برایمان سنگین باشد و گوش ندهیم. ما الان به پدر و مادرمان خدمت نمیکنیم، به یک عالم خدمت نمیکنیم ، در خدمت مقام معظم رهبری نیستیم، پس چگونه میتوانیم "وَ أَقِمْنَا بِخِدْمَتِهِ" باشیم؟ وقتی مقام معظم رهبری میفرمایند تیم مذاکره کننده مورد اعتماد من هستند، این حرفها و شک هایی که بعضیها به آنها میکنند گناه است، خدا را شکر ایشان ناظر بر تمام اوضاع هستند. "وَ أَقِمْنَا بِخِدْمَتِهِ" را باید از خدا بخواهی چون میگویی "وَ اجْعَلْنَا" او باید قرار دهد.
خدایا یقین را به واسطهی طولانی شدن غیبت از من سلب نکن.
"وَ تَوَفَّنَا عَلَى مِلَّتِهِ وَ احْشُرْنَا فِی زُمْرَتِهِ" اگر هنوز ایمانتان محکم نشده آرزو نکنید در زمان ظهور زنده باشید. "اللَّهُمَّ أَعِذْهُ مِنْ شَرِّ جَمِیعِ مَا خَلَقْتَ وَ ذَرَأْتَ وَ بَرَأْتَ وَ أَنْشَأْتَ وَ صَوَّرْتَ وَ احْفَظْهُ مِنْ بَیْنِ یَدَیْهِ وَ مِنْ خَلْفِهِ وَ عَنْ یَمِینِهِ وَ عَنْ شِمَالِهِ [وَ مِنْ فَوْقِهِ وَ مِنْ تَحْتِهِ]" خدایا حضرت را حفظ کن اول هم از شر خود ما که با گناهانمان حضرت را اذیت میکنیم. حضرت در شب قدر ما را از روی محبتی که داشت بخشیدند و پروندهی ما را امضاء کردند اما خودت به خودت بگو از دیشب تا حالا را چه کردی، نتوانستیم حتی یک روز پرونده مان را سفید نگه داریم. خدایا او را از شر هر مخلوقی، از هر جهتی حفظ کردی. "بِحِفْظِکَ الَّذِی لا یَضِیعُ مَنْ حَفِظْتَهُ بِهِ وَ احْفَظْ فِیهِ رَسُولَکَ وَ وَصِیَّ رَسُولِکَ عَلَیْهِ وَ آلِهِ السَّلامُ اللَّهُمَّ وَ مُدَّ فِی عُمْرِهِ وَ زِدْ فِی أَجَلِهِ" خدایا عمرش را زیاد کن. "اللَّهُمَّ وَ لا تَسْلُبْنَا الْیَقِینَ لِطُولِ الْأَمَدِ فِی غَیْبَتِهِ" خدایا یقین را به واسطهی طولانی شدن غیبت از من سلب نکن، هروقت خدا بخواهد او ظهور میکند، وظیفهی ما دعا کردن است.
انتظار حضرت یعنی از ظاهر زندگی تا باطنش را در همه جهات اصلاح کنیم.
"وَ انْقِطَاعِ خَبَرِهِ عَنَّا وَ لا تُنْسِنَا ذِکْرَهُ وَ انْتِظَارَهُ" یک حدیثی داریم از حضرت "فانا یحیط علمنا بانبائکم ولا یعزب عنا شىء من اخبارکم" (بحارالانوار، ج 53) براستى که علم ما بر اوضاع شما، احاطه دارد و هیچ چیز از احوال شما بر ما پوشیده نیست. در دعا میگوید خدایا کاری کن من ذکرش را فراموش نکنم، اینجا ذکر به معنای یاد است. انتظار حضرت یعنی از ظاهر زندگی تا باطنش را در همه جهات اصلاح کنیم. کسی که درسش را رها میکند مطلوب امام زمان علیه السلام نیست. به فکر گول زدن امام زمان علیه السلام نباشید چون ایشان بر اعمال ما ناظر است، اگر این را بفهمیم تکان میخوریم. "وَ الْإِیمَانَ بِهِ وَ قُوَّةَ الْیَقِینِ فِی ظُهُورِهِ" اینها همه لازم است، مثل زمانی که میخواهی یک زندگی را شروع کنی به یک سری لوازم احتیاج داری، اینها هم پایههای یک منتظر ظهور حضرت است، هرکسی بندگی اش درست بود که هیچ وگرنه برود به یک عالم بگوید تا از اول دوباره خود را بسازد. "وَ الدُّعَاءَ لَهُ وَ الصَّلاةَ عَلَیْهِ" برای او همیشه باید دعا کنی، سلام و صلوات هدیه کنی. "حَتَّى لا یُقَنِّطَنَا طُولُ غَیْبَتِهِ مِنْ قِیَامِهِ وَ یَکُونَ یَقِینُنَا فِی ذَلِکَ" و هرگز فراموش ما مگردان تا اینکه طولانی شدن غیبتش را ناامید از قیام او مگردان. ان شاءالله وقتی ظهور کند یک منبر غیر خدایی باقی نمیماند، یک رکن انجام نشده از فروع دین باقی نمیماند.
حتی اگر تمامی نشانه هایی که برای ظهور گفته شده صورت بگیرد تا امر خدا نباشد حضرت علیه السلام ظهور نمیکند.
"وَ لا حَدّا إِلا فَلَلْتَهُ وَ لا سِلاحا إِلا أَکْلَلْتَهُ وَ لا رَایَةً إِلا نَکَّسْتَهَا وَ لا شُجَاعا إِلا قَتَلْتَهُ" نه برّنده اى جز آنکه کند کنى و نه اسلحه اى جز آنکه از کار اندازى و نه پرچمى جز آنکه سرنگون سازى و نه پهلوانى جز آنکه به قتل رسانى، هرکسی در مقابل دین خدا بایستد نابود میشود. حتی اگر تمامی نشانه هایی که برای ظهور گفته شده صورت بگیرد تا امر خدا نباشد حضرت علیه السلام ظهور نمیکند. باید به این یقین کنی، وقتی یقین کردی بندگی میکنی. ما فقط باید دعا کنیم، نباید به خدا گیر بدهیم چرا نمیآید؟ ما هم دین درستی نداریم، نمازت را نگاه کن، قرآن خواندنت را نگاه کن، چقدر به فروع دین عمل میکنی؟ با پولی که خمسش را ندادی افطار کنی روضه ات هم مشکل پیدا میکند. در تمام دعاهایی که مرتبط با امام زمان علیه السلام است نگاه کنی متوجه میشوی که وقتی حضرت بیاید خیلی از بساط هایی که بعضیها پهن کرده اند جمع میشود. خوش به حال کسی که روضه را گوش میدهد حالش خوب میشود بندهی خدا میشود. سعی کنید لقمهی شبهه ناک نخورید که نتیجه اش این میشود که به جای خط اصلی دین، دنبال وهمیات میافتید.
خدا ان شاءالله به شما خیر دهد.
اشعار خوانده شده توسط حاج منصور ارضی در شب بیست و چهارم ماه مبارک رمضان
اشعار مناجاتی حاج منصور ارضی در ابتدای جلسه
برزخمهای سینهی عاشق دوا بس است
داغ ندیدنت به جگرهای ما بس است
بی تو شبیه کوچهی تنگ است شهرمان
ای زائر شهید مدینه بیا بس است
پرکن دوباره کِیل مرا ایها العزیز
هرگز نگو تصدق این بی نوا بس است
برخشکی لبان من افطار چاره نیست
قدری غبار از کف پای شما بس است
غفلت مرا به مجلس عیش و گناه برد
رفتم خلاف میل شما هرکجا بس است
من دوست دارمت که نشستم ببینمت
بیرون نکن نگو که برو بی حیا بس است
ای صاحب اختیار من و قدرهای من
دست مرا خودت بدهی بر خدا بس است
قرآن به سر گرفتم و گفتم فقط علی
یعنی علی اگرکه ببخشد مرا بس است
این بالحسینهای تو دست مرا گرفت
حتما برای توبهی من کربلا بس است
آقا به گریهی صبح و مسائتان
آقا قسم به گریهی زینب بکا بس است
.......................................................................................
اشعار خوانده شده توسط حاج منصور ارضی در میان جلسه
ای اسب زخمی پدرم آه ذوالجناح
ما را ببر به جانب گودال قتلگاه
برگرد سوی قتلگه شاه ذوالجناح
دارد صدای اسب میآید به قتلگاه
فریاد مادرانه ای آید که آه آه
دارد صدای اسب میآید به قتلگاه
منبع:سایت قدیم الاحسان پایگاه انتشاربرنامه های حاج منصورارضی
www.ghadimolehsan.ir